NARM

Med NARM som tilgang vægter jeg i samtalerne at tage afsæt i det, du længes efter og ønsker allermest for dig selv her og nu.

 

NARM er en forkortelse for den “NeuroAffektive Relationelle Model”. Det er en terapiform, hvor man arbejder ud fra viden om menneskets nervesystem og om, hvordan vores sunde og naturlige udvikling forløber, men også kan forstyrres.

 

Fra vi bliver født og livet ud, har vi et helt grundlæggende behov for kontakt, og når vi er i kontakt med os selv og andre, føler vi os livfulde og mærker sammenhæng i krop og sind.

 

Hvor kontakt og samhørighed ofte er det, vi længes mest efter, kan det imidlertid også blive svært og problematisk. Oplevelser med svigt og afsavn, både tidligt og senere i livet, kan sætte aftryk i, hvordan vi er i kontakt med os selv og andre, da vi ofte vil forsøge at tilpasse os ved at udvikle mønstre og strategier.

 

Disse tilpasninger kan medføre, at man mister følelsen af at være forbundet med sig selv og andre, og man kan opleve vanskeligheder ved f.eks. at mærke og udtrykke sine behov, følelser og sansninger i kroppen. Man kan da opleve tendens til lavt selvværd, selvkritik og skam og have sværere ved at berolige sig selv ved f.eks. stresstilstande. Derfor har jeg også en opmærksomhed på, hvordan det vi arbejder med, kommer til udtryk i kroppen under samtalen.

 

Jeg anbefaler varmt denne bog til forståelse af, hvordan vores naturlige udvikling kan forstyrres af ydre påvirkninger.

Den er skrevet af Laurence Heller, som har udviklet metoden NARM.

Aut. Psykolog Line Nør Dansted    -   Tlf.: 42 66 42 88

Gudrunsvej 78, 2.sal, 8220 Brabrand, Aarhus